SALARISADMINISTRATIE

Opstarten onderneming

Bij een onderneming komen ook personeelszaken kijken. Zoals salarisadministratie. Contracten voor nieuwe personeelsleden. Of de administratie bij een ontslag. Hier helpen we je graag bij. Daarvoor werken we samen met andere deskundigen. Zo kunnen we jou als ondernemer nóg beter adviseren. En ontzorgen. Kompas – dát is de kracht van alles onder één dak.

BWA foto's 2019-6

Salarisadministratie uitbesteden

Je bedrijf groeit en groeit. Tijd om jouw eerste personeelslid aan te nemen. Dit verplicht je direct om een salarisadministratie op te zetten. Logisch, want je moet je personeel namelijk uitbetalen. Maar loonadministratie, daar gaat nogal wat tijd inzitten. Je hebt namelijk te maken met gewerkte uren, bonussen en tijdelijke contracten. Ook moet je continu goed op de hoogte zijn van alle wijzigingen in cao’s en wet- en regelgevingen. Want gaat dit mis? Dan krijg je te maken met flinke boetes. We snappen dat je daar als ondernemer niet op zit te wachten.

 

Gelukkig kun je als ondernemer je loonadministratie ook uitbesteden. Zo maak jij je niet druk om al die regels. Mooi makkelijk. Wij nemen je administratie uit handen. En jij kunt doen waar je goed in bent en gelukkig van wordt. Ondernemer zijn. Natuurlijk ben en blijf jij eigenaar van de administratie. En kun je alles wat wij doen in real-time volgen. 

Arbeidscontract opstellen

Het is zover. Je staat op het punt een nieuwe medewerker in dienst te nemen. Hoogste tijd om het arbeidscontract op te stellen. Daarvoor moet je rekening houden met een aantal zaken. Want er zijn verschillende contracten mogelijk. Het type contract hangt af van de bedrijfstak waarin jouw onderneming zit.  

Concurrentiebeding

 

Een concurrentiebeding is een verbod voor een medewerker om na het einde van zijn contract dezelfde werkzaamheden uit te voeren bij een andere bedrijf of als ondernemer. Maar veel medewerkers onderschatten dit. Daarom kun je met je medewerker ook een relatiebeding afspreken. Dit verbiedt de medewerker om klanten ‘mee te nemen’ wanneer hij naar een nieuwe werkgever gaat of voor zichzelf begint. 

Ontslagprocedures

Sta je op het punt een medewerker te ontslaan? Goed om te weten dat er verschillende ontslagprocedures zijn. Deze hangen af van de reden van het ontslag. Heb je nog een goede relatie met je medewerker, of niet? Daarom kun je als werkgever een keuze maken uit drie verschillende ontslagprocedures.

          Je ontbindt het contract met wederzijds goedvinden. Jij en de medewerker tekenen een vaststellingsovereenkomst.

          Je vraagt een ontslagvergunning aan bij het UWV.

          Je ontslaat de medewerker via de kantonrechter.

 

Goed om te weten dat je als werkgever voor ontslag om twee redenen bij het UWV terechtkunt. Jij ontslaat jouw medewerker vanwege bedrijfseconomische redenen. Of je ontslaat jouw medewerker vanwege langdurige ziekte. Functioneert jouw medewerker niet naar behoren? Of heb je een arbeidsconflict? Dan moet je naar de kantonrechter. De meest gunstige ontslagprocedure voor beide partijen is om met wederzijds goedvinden uit elkaar te gaan. 

Meer

TIJD

Besteed jij je salarisadministratie uit? Dan scheelt jou dat veel tijd. Tijd die je aan andere dingen kunt besteden. Je hebt minder administratie. En je bent maar een paar uur per jaar bezig met de loonlijst. Gevolg? Jij hebt volle focus op de dingen waar je goed in bent.

Bekijk ook:

subsidies

vermogensplanning

Heb je hulp nodig bij jouw administratie? Neem dan nu contact op!