DIENSTEN

ADMINISTRATIE

Kompaz is deskundig en geeft je de financiële ondersteuning bij alle aspecten die te maken hebben met jouw jaarcijfers.

Om efficiënt te kunnen ondernemen, is een goed ingerichte administratie van wezenlijk belang. Daarnaast levert het ons tijdwinst en jou alleen al daardoor een financiële besparing op als de jaarcijfers moeten worden opgesteld. Met een efficiënt ingerichte administratie is het bovendien veel eenvoudiger om maand- of kwartaalcijfers te produceren. 

Wil je starten met een onderneming? Wacht dan liever nog even met het nemen van beslissingen. Ga eerst eens rustig en vrijblijvend met ons in gesprek. Wij luisteren graag naar jouw plannen en wensen en combineren die met onze kennis en ervaring. 

Wij inventariseren wat er allemaal geregeld moet worden en hoe dat het beste gedaan kan worden. Soms moet je zaken zelf regelen, maar wij kunnen je ook in veel kwesties assisteren. Samen met jou zorgen wij ervoor dat de start van jouw onderneming soepel verloopt. Immers: een goed begin is het halve werk!

BEDRIJFSADVIES

BELASTINGADVIES

Wij verzorgen jouw aangiftes inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en omzetbelasting correct, optimaal en tijdig. Maar fiscaal advies bestaat uit meer dan de verschillende belastingaangiftes. 

Een goed fiscaal advies betekent niet alleen dat jouw aangiftes inkomstenbelasting, omzetbelasting en vennootschapsbelasting professioneel en op tijd worden geregeld. Wij adviseren je ook graag over mogelijkheden om op het betalen van belasting te besparen, de ruimte die de fiscale wetgeving biedt, het optimaliseren van het gebruik van de diverse belastingboxen of begeleiden je bij een herstructurering.

Er ontstaat discussie over een gemaakte afspraak, jouw klant betaalt niet, je gaat personeel in dienst nemen en er moet een arbeidsovereenkomst komen, jouw bedrijfsauto veroorzaakt schade, het pand dat je huurt heeft achterstallig onderhoud. Het zijn maar enkele voorbeelden van de juridische onderwerpen waar je als ondernemer mee te maken kunt krijgen. Kompaz ondersteunt jou direct en vakkundig in heel veel juridische kwesties.

Ook bij de oprichting van een vennootschap is het belangrijk dat de bedrijfsstructuur goed wordt ingericht. Interacties tussen meerdere vennootschappen moeten daarbij altijd goed worden vastgelegd. Dit aspect wordt helaas vaak verwaarloosd of soms zelfs helemaal achterwege gelaten. Van Kompaz krijg je volledige ondersteuning tijdens elk onderdeel. Op die manier is er altijd juridische duidelijkheid.

JURIDISCH ADVIES

SALARISADMINISTRATIE

Of het nu gaat om het voeren van de salarisadministratie, het opstellen van contracten voor nieuwe personeelsleden of bijvoorbeeld het voeren van een ontslagprocedure. Wij assisteren jouw onderneming bij personele aangelegenheden. Wel maken wij daarbij gebruik van externe deskundigen. Dit is een bewuste keuze. Wat Kompaz graag wil voorkomen is dat er een situatie zou kunnen ontstaan, waarbij wij jou of jouw onderneming niet meer volledig zouden kunnen adviseren. Voor ons staat namelijk altijd jouw belang centraal.

Bij ondernemen horen tegenwoordig ook termen als duurzaamheid, energie en innovatie. Als de politiek er al geen aandacht voor vraagt dan is het wel de maatschappij die er een beroep op doet of spreekt uw eigen verantwoordelijkheidsgevoel om een goed en betrokken ondernemer te zijn en te blijven.

Om jouw onderneming te laten mee ontwikkelen in belangrijke maatschappelijke en economische thema’s, zijn er regelmatig financiële stimuleringsmogelijkheden in de vorm van subsidies. Maar er zijn veel en continue veranderende subsidiemogelijkheden en dit vraagt een bijzondere expertise. Voor het beste resultaat werkt Kompaz dan ook samen met regionale partijen die alle ins- en outs van de diverse regelingen kennen.

SUBSIDIES

VERMOGENSPLANNING

Op tijd plannen is zeker belangrijk als het gaat om het overdragen van vermogen. Met een “warme” hand schenken, is de meest plezierige mogelijkheid. En deze manier is fiscaal vaak ook nog eens de meest aantrekkelijke. 

Maar ook voor de verplichte erfbelasting kunnen sommige handelingen al ruim van tevoren prima gepland worden.

In alle gevallen is “tijd” zeer belangrijk als het gaat om het overdragen van vermogen op de meest vriendelijke fiscale manier. Wacht daarom vooral niet te lang. Inventariseer jouw wensen, kijk wat jouw vermogen en wat de waarde ervan is, wanneer en aan wie je graag zou willen overdragen en welke fiscale mogelijkheden voor jou en een ander het meest aantrekkelijk zijn.

Of je nu ZZP-er bent of een grotere mkb speler, je zult altijd aan jouw administratieve verplichtingen moeten voldoen. Voor veel ondernemers houdt dit in dat zij deze taken in de avonduurtjes of in de weekenden vlug nog even moeten verzorgen. Kostbare tijd die je liever anders wilt besteden. Kompaz kan je hierin volledig ontlasten. Mail je factuur of maak een foto van de bon en klaar.

SIMPLY IN CONTROL

Heb je hulp nodig bij jouw administratie? Neem dan nu contact op!